Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης. Η συνάντηση έγινε πριν την έναρξη της προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή με θέμα  το περιβάλλον. Στην διάρκειά της οι κ.κ. Παπανδρέου και Σηφουνάκης αντάλλαξαν  απόψεις για το όλο θέμα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σηφουνάκης ήταν ο υπεύθυνος για την σύνταξη του κεφαλαίου για το περιβάλλον στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια και στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου, που από το Μάρτιο του 2004 πάγωσε - στην ουσία κατήργησε - το Νόμο 3201 / 2003 για την προστασία των Νησιών από τις ασύμβατες με το περιβάλλον (αστικό και φυσικό) κατασκευές, το γνωστό ως Νόμο για την «απόσυρση κτιρίων».
Μετά το τέλος της συζήτησης ο Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε:
«Δυστυχώς η μεγάλη προσπάθεια της περιόδου 2000-2004 για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Αιγαίου σταμάτησε. Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαίο να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για το περιβάλλον.
Καλώ τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου μετά την καταστροφική περίοδο ΠΑΥΛΙΔΗ να ενεργοποιήσει το μεγάλο θεσμικό πλαίσιο, που διαθέτει το Υπουργείο Αιγαίου για το περιβάλλον.
Να κινητοποιήσει τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αιγαίου σ όλο το Αρχιπέλαγος και οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υποαπασχολούνται.
Να ενεργοποιήσει τους προβλεπόμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να συνεχιστεί η παραγωγή εξειδικευμένου θεσμικού πλαισίου για την Αρχιτεκτονική και Περιβαλλοντική προστασία του Αιγαίου.
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου ας κατανοήσει ότι έχει χρέος να ανατρέψει την καταστροφική  πορεία  των ετών 2004-2007 και να δράσει άμεσα».